Jenson Button heeft tijdens de zomerpauze ‘veel nagedacht’ over of hij door wil gaan in de Formule 1 of niet. De Brit is er bijna uit, vertelt hij.

“Ik heb een vrij drukke vakantie achter de rug waarin ik niet veel tijd heb gehad om in de zon te liggen en na te denken, maar ik heb natuurlijk toch veel over mijn toekomst nagedacht”, zegt McLaren-coureur Jenson Button. “Ik ben er bijna uit, in mijn eigen gedachten”, vervolgt Button. “Ik zal binnenkort vertellen wat het wordt. Ik kan daar geen tijdlijn voor geven, maar het zal vrij spoedig zijn.”

De 36-jarige Button rijdt al sinds 2000 in de Formule 1. Of hij verder gaat hangt volgens de wereldkampioen van 2009 in grote mate af van of hij een competitieve auto voor 2017 kan krijgen.

Buttons contract met McLaren loopt na dit jaar af. Dat team heeft Fernando Alonso al onder contract voor 2017. Voor het andere stoeltje gaat het tussen Button en testrijder Stoffel Vandoorne. Behalve McLaren, zou ook Williams – waarvoor Button in 2000 debuteerde – een optie zijn. Bij dat team zijn nog twee stoeltjes vrij voor volgend seizoen.

“Als ik het gevoel heb dat ik een auto kan krijgen waarmee ik races kan winnen, ga ik zeker door. Zo niet, dan ga ik wel darten”, grapt Button, die al eerder over een overstap naar een andere raceklasse heeft gesproken.