Vanaf de veertiende ronde had Jenson Button geen KERS meer. Het werd vervolgens een lastige race voor hem. “Met KERS kun je op de motor remmen en als het systeem dus niet meer werkt weet je niet wat je tijdens het remmen van je auto moet verwachten.”

En dan is het dus best knap als je vervolgens derde wordt. Bovendien versloeg Button in een rechtstreeks duel Mark Webber en Felipe Massa, die trouwens meer elkaar in de haren vlogen. Voor Button was het al lastig zat om ze achter hem te houden.

“Ik had problemen met KERS en ook op zachte banden had ik geen goed tempo te pakken”, zei de McLaren-coureur na afloop. “Na de dertiende of veertiende ronde had ik zo goed als geen KERS tot mijn beschikking.”

“Vervolgens moest ik Massa en Webber achter mij zien te houden en dat is best lastig als je geen KERS hebt. Op een gegeven moment kon ik het systeem weer gebruiken maar die pret was na twee ronden alweer over. Ik bleef het maar resetten.”

“Het punt met KERS is dat het niet alleen belangrijk is tijdens het accelereren. Ook bij het remmen is KERS erg belangrijk. Zonder het systeem kon ik niet op mijn motor remmen en daardoor wist ik niet wat ik tijdens het remmen kon verwachten.”

“Dat is best lastig. Met die derde plek ben ik dus wel blij”, besloot Button.