Officieel is 2017 een sabbaticaljaar voor hem en hij heeft een deal op zak voor 2018, maar Jenson Button denkt dat hij dit weekend in Abu Dhabi zijn laatste Grand Prix rijdt.

Dat vertelt de McLaren-coureur zelf, aan de vooravond van de race op het Yas Marina Circuit. “Ik ga dit weekend in denkende dat het mijn laatste race wordt. Dat is volgens mij de beste insteek.”

“Op dit moment denk ik ook niet dat ik na dit jaar in de Formule 1 wil blijven rijden”, erkent de Brit. “Ik heb inderdaad een contract voor 2018, maar denk niet dat ik dan weer zal racen”, zegt hij.

Button (36) sluit niet uit dat hij er over drie, zes of acht maanden anders over denkt – “dat was ook aanvankelijk de reden achter de deal voor 2018” – maar vooralsnog is dat dus niet zo.

“Over drie maanden realiseer ik me misschien dat ik de sport mis, maar op het moment is dat zeker niet zo. Ik ga er vanuit dat dit mijn laatste wedstrijd is en hopelijk ziet iedereen dat verder ook zo.”

Button heeft ook al nagedacht over wat hij volgend jaar wil doen, naast het vervullen van een rol als ambassadeur voor McLaren. Zo wil hij zich weer vol op triatlons storten, maar ook blijven racen.

Qua autosportactiviteiten denkt Button aan deelname aan enkele races in het rallycross-kampioenschap en wil hij eventueel meedoen aan de 1000 kilometer van Suzuka in de Japanse Super GT.