Jenson Button meent dat een coureur die duidelijk de nummer één binnen het team meer kans maakt op de titel dan coureurs met gelijke behandeling. Toch is de wereldkampioen van 2009 blij met de aanpak van McLaren.

De formatie uit Woking staat erom bekend dat het geen onderscheid maakt tussen de coureurs. Dit zorgt soms voor het mislopen van het succes, zoals in 2007. Toen waren Lewis Hamilton en Fernando Alonso te druk bezig elkaar te bestrijden en werd Kimi Räikkönen op de valreep kampioen. Ook in 1999 zorgde dit voor frictie toen David Coulthard een aantal keer Mika Häkkinen in een rechtstreeks duel versloeg. Dat liep op het nippertje goed af toen de Fin in de seizoensfinale in Japan zijn titel toch nog prolongeerde.

Button is echter tevreden met die insteek van zijn werkgever. Wel bekent hij dat hij meer kans zou maken op de titel als hij uitgesproken de eerste coureur is binnen het team. “Op die manier maak je inderdaad de meeste kans om kampioen te worden”, zegt de Engelsman tegenover Welt Online. “Je moet dan wel een tweede coureur hebben die zich graag in die rol schikt.”

Volgens Button is de sfeer binnen McLaren in ieder geval gezond met de gelijke behandeling. “Als ik niet win ben ik blij dat Lewis wint. Dan vind ik echt dat hij het goed heeft gedaan. Omgekeerd is dat precies hetzelfde omdat we voor hetzelfde team rijden. Een overwinning is altijd goed voor de gemoedstoestand van het team.”

Ondanks dat Hamilton waarschijnlijk aan zijn minste Formule 1-seizoen in zijn loopbaan bezig is, blijft Button onder de indruk van zijn teamgenoot. “Hij is heel goed. Zelfs als de auto niet perfect is creëert hij meer kansen dan ik. Ik daarentegen, voel mij dan helemaal niet op mijn gemak. Als ik de optimale afstelling niet vind, vind ik het erg lastig om hele snelle ronden te rijden.”