Jenson Button gelooft dat de Formule 1 anno 2017 dankzij de nieuwe reglementen is ‘zoals het moet zijn.’ De Brit benadrukt er wel bij dat zijn carrière in de Koningsklasse van de autosport nu echt voorbij is.

Helaas voor Button eindigde zijn one-off in Monaco in een aanrijding met Sauber’s Pascal Wehrlein, waarvoor hij bestraft werd met een gridpenalty voor een eventuele volgende race. De wereldkampioen van 2009 had eerder echter al duidelijk gemaakt dat het zou blijven bij zijn eenmalige optreden in het Prinsdom, maar hij genoot wel van zijn allerlaatste F1-weekend.

“Ik ging sneller dan vorig jaar en het was ook een stuk leuker”, zegt Button. “Het is erg leuk om te rijden en ik denk dat de Formule 1 de goede kant op gaat met de nieuwe reglementen. Het is mooi om te zien dat teams sneller zijn en meer downforce hebben. Dat is zoals de Formule 1 moet zijn.”

Zoals gezegd keert Button niet meer terug in de Formule 1, maar staat hij wel open voor een eventuele andere autosportklasse.

“Zaterdag was leuk, de race was een beetje vervelend, maar het was mijn enige race dit seizoen. Ik ben echt niet van plan om dit seizoen nog een keer in de Formule 1 te racen. In andere klassen misschien wel, maar F1 niet meer. Ik heb m’n eigen dingen waar ik me op wil focussen en ik geniet van m’n tijd buiten de baan.”