Jenson Button krijgt voor een eventuele volgende one-off een gridpenalty van drie plaatsen voor zijn aanrijding met Pascal Wehrlein tijdens de Grand Prix van Monaco.

Hij gaat ‘m waarschijnlijk niet eens in lossen, maar toch krijgt Jenson Button formeel nog een gridpenalty van drie plaatsen voor zijn aanrijding met de Sauber van Pascal Wehrlein. De oud-wereldkampioen van 2009 heeft eerder al duidelijk gemaakt dat zijn one-off in Monaco ook echt zijn laatste opwachting in de Formule 1 zou zijn.

Na het bestuderen van de crash vanuit alle standpunten, kwamen de stewards tot de conclusie dat Wehrlein “op de racelijn zat en dat Button’s move niet zou hebben geleid tot een nette inhaalactie.” Omdat de Brit schuldig werd bevonden, wordt hij “bij zijn volgende race dit seizoen” bestraft met een gridpenalty. Ook krijgt hij twee strafpunten op zijn licentie.

Button

Wehrlein, met in de achtergrond Button, voor de crash. © Racepictures

Button startte zijn laatste F1-race vanuit de pits en reed bijna twintig ronden voor het einde aan de binnenkant van Portier in de flank van Wehrlein’s Sauber. De bolide van de Duitser flipte op z’n kant en kwam tegen de barrière tot stilstand. De McLaren-coureur reed nog een stukje door, maar moest toch vrij snel opgeven met een kapotte ophanging. Beide heren kwamen er zonder kleerscheuren van af.