Jenson Button keert na zijn ‘one-off’ voor de Grand Prix van Monaco volgend jaar definitief niet meer terug in de Formule 1. De oud-wereldkampioen van 2009 is niet geïnteresseerd in een volledig raceseizoen.

De toekomst van Fernando Alonso bij het team van McLaren is verre van zeker. Het gerucht ging dat Jenson Button daarom, naast zijn ‘one-off’ voor de Grand Prix van Monaco, volgend seizoen definitief het stoeltje van de Spanjaard overneemt. In aanloop naar de race van aankomend weekend spreekt de Britse coureur zich uit over zijn toekomst.

“Ik wil niet nog een heel seizoen Formule 1 rijden, want ik heb mijn tijd gehad”, zegt Button. “Ik heb het grootste gedeelte van mijn carrière genoten, maar het was voor mij tijd om er tussenuit te gaan. Eenmalig terugkeren voor de GP van Monaco, dat is gewoon the dream. Het is een one-off en ik ga ervan genieten.”

De oud-wereldkampioen van 2009 bekent dat hij veel aanbiedingen had om dit seizoen ergens te racen. Twee verschillende teams uit de Formule 1 zouden hem een voorstel hebben gedaan, maar Button wimpelde dat af. “Abu Dhabi vorig jaar was echt het einde van mijn Formule 1-carrière”, benadrukt hij. “Het was een emotioneel en speciaal weekend.”