McLaren moest tijdens de eerste trainingen in Bahrein meer terrein prijsgeven ten opzichte van Mercedes dan het had verwacht. Jenson Button en Kevin Magnussen zijn dan ook niet geheel tevreden.

“Er is een aanzienlijk gat tussen ons en de snelste auto’s”, constateert Button, die de vijfde en zesde tijd noteerde. “Maar afgezien van Mercedes denk ik dat niemand nog echt gelukkig is met zijn auto. We hebben veel werk voor de boeg, maar trekken er hard aan om dat gat te dichten.”  

Terwijl de eerste training nog op klaarlichte dag werd verreden, vond de tweede plaats onder kunstlicht in de avond, net als de kwalificatie en race.  “De verschillen tussen de trainingen waren groot”, zegt Button. “Niet wat betreft zicht en rempunten, maar vooral in temperatuur. Zoals te verwachten viel was het op de koelere baan in de tweede training moeilijker om de banden op temperatuur te krijgen. Aan de andere kant was er ook minder slijtage, dus dat compenseerde elkaar.” 

Magnussen was zevende in de eerste training en negende in de tweede sessie. “Er is duidelijk nog een groot verschil met de snelsten”, zegt de Deense debutant. “Maar ik denk dat we onder koelere omstandigheden meer kans maken om het gat te dichten. Afgezien van Mercedes zit het veld redelijk dicht op elkaar. Een goede kwalificatie moet mogelijk zijn en dan kunnen we zondag punten pakken.”