Jenson Button begrijpt dat er veel wordt verwacht van zijn team McLaren en haar nieuwe partner Honda, maar vindt dat alle kritiek op de huidige slechte resultaten overdreven is.

McLaren heeft sinds begin dit jaar de handen weer ineen geslagen met Honda, na een eerdere succesperiode in de vorige eeuw, maar de hernieuwde samenwerking is stroef begonnen. De Honda-krachtbron kent veel problemen – zowel qua betrouwbaarheid als performance – en McLaren heeft dit jaar pas vier punten gescoord, dankzij een achtste plek van Button in Monaco. Teamgenoot Fernando Alonso is nog puntloos.

“Ik snap heel goed dat de verwachtingen en druk om te presteren heel hoog zijn”, geeft Button in de eerste plaats aan in gesprek met Autosport. “McLaren en Honda hebben in het verleden immers samen races en kampioenschappen gewonnen, maar ik moet zeggen dat de kritiek die we nu krijgen soms echt wat te gek wordt”, verklaart Button.

“Kijk bijvoorbeeld eens naar de vooruitgang die we sinds het begin van dit jaar al hebben gemaakt”, oppert de Engelsman. “We hebben echt grote stappen gezet, terwijl dit een enorm competitieve sport is. Je mag daarbij ook niet vergeten dat Honda twee jaar later met haar V6-motor is begonnen dan de andere motorfabrikanten, wat echt niet iets is om zomaar even terzijde te leggen.”

“Ik vind dan ook dat we het geweldig hebben gedaan”, stelt de wereldkampioen van 2009. “Het vertrouwen binnen het team is groot en Honda en McLaren weten dat ze veel van elkaar kunnen leren, dus qua relatie zit alles helemaal goed.”

“Ik ben er ook echt van overtuigd dat we alles in huis hebben om in de toekomst geweldige resultaten te behalen met elkaar. Iedereen vraagt de hele tijd wanneer we nou eens gaan winnen, wat voor veel druk zorgt, maar we weten dat we met vallen en opstaan onze weg naar de top moeten vinden. “