*

Button hoopt dat Honda voorbeeld van Ferrari volgt

Daan de Geus

Daan de Geus

31 december 2015 09:57

Button hoopt dat Honda voorbeeld van Ferrari volgt
Racepictures

Jenson Button hoopt dat McLarens motorpartner Honda het voorbeeld van het rivaliserende Ferrari volgt en er in slaagt over de winter een enorme stap te zetten.

Volgens de McLaren-coureur heeft Ferrari een jaar geleden laten zien wat er tijdens de winter allemaal mogelijk is. Dit door de zwakke V6-turbokrachtbron die het in 2014 had – en die volgens sommigen zelfs de minste van allemaal was – aanzienlijk te verbeteren, waarna de Ferrari-motor in 2015 na de Mercedes-V6 de sterkste van het veld was.

“Het was geweldig te zien hoe Ferrari aansluiting wist te vinden”, vertelt Button aan Autosport. “Er deden daarbij geruchten de ronde dat Ferrari tijdens de winter honderd extra pk had gevonden. Ik weet niet of dat nummer klopt, maar het is hoe dan ook duidelijk dat ze een enorme stap hadden gezet. Ze konden afgelopen seizoen zelfs met Mercedes vechten.”

“Als wij dat ook voor elkaar willen krijgen, moeten we een nog grotere stap zetten dan Ferrari, maar het is mogelijk dat gedurende de winter te doen”, gelooft Button. De wereldkampioen van 2009 erkent daarbij dat dit makkelijker gezegd dan gedaan is en McLaren en Honda alle zeilen bij moeten zetten tijdens de winter: “Het wordt een lange en zware winter voor ons, maar het is ook een spannende tijd, aangezien er veel verbeteringen in de pijplijn zitten.”