Jenson Button blonk in Interlagos met zijn vierde plaats weer eens uit. Met het oog op volgend jaar, waarvan de Brit niet weet of er dan bij McLaren nog plek voor hem is, hoeft hij naar eigen zeggen niets meer te bewijzen.

“Ik geloof dat ik het momenteel prima doe”, zegt Button na afloop van de race in Brazilië. “Ik heb niets meer te bewijzen. Ik doe al vijftien jaar mijn best; soms is het genoeg, soms niet. Vandaag was dat wel het geval.”

Button, die vindt dat hij nog altijd op het vereiste niveau voor de Formule 1 zit, reed al voor de vierde keer dit seizoen naar P4. “Vandaag heb ik mijn ervaring laten zien. Ik ben heel blij met mijn vierde plaats, al wil je altijd wel het liefst naar het podium. Ik dacht nog even dat we met Massa konden vechten, alleen dat leek maar zo. Toch, beide Red Bulls, beide Ferrari’s en een Williams verslaan: het kan slechter”, aldus de McLaren-coureur.

Voor Button staat er nogal wat op het spel. Nu het zo goed als vast staat dat Fernando Alonso volgend jaar naar McLaren komt, is het niet ondenkbaar dat Button straks zijn boeltje moet pakken. “In zo’n situatie heb je mentaal gezien soms mindere dagen, en soms wat betere. Maar op het circuit ben ik altijd positief”, vertelt de Brit.

Mocht hij inderdaad zijn McLaren-plekje verliezen, dan zou Button dat niet leuk vinden: “Ik wil nog niet stoppen met racen.” Button heeft al te kennen gegeven dat hij niet voor een minder team wil gaan rijden om maar in de Formule 1 te blijven, dus een vertrek bij McLaren zou waarschijnlijk het einde van zijn loopbaan betekenen. Reden dus om alle zeilen bij te zetten, zo weet hij: “Ik kan alleen maar zo snel gaan als mogelijk. De rest ligt niet in mijn handen.”