Te midden van de geruchtenmachine over de door Honda beoogde komst van een topcoureur naar McLaren, heeft Jenson Button laten weten dat hij zijn plekje bij het Britse team voor volgend jaar graag wil behouden. Hij vertrouwt er ook op dat dat goed gaat komen.

“Ik ben niet bang dat ik volgend jaar niet meer aan de start sta”, verklaart Button tegenover persbureau PA Sports. Hij heeft al gesprekken gevoerd met McLaren-baas Ron Dennis. “We hebben veel tijd samen doorgebracht. Ron weet dat ik wil blijven. Hij weet ook dat ik altijd alles geef – hij is een intelligente man”, vertelt Button.

Met de motivatie van de wereldkampioen van 2009 zit het in ieder geval wel snor. “Ik wil rijden, dat is wat ik het allerliefste doe. Ondanks dat de races de laatste tijd niet altijd naar wens verlopen, heb ik plezier. Ik wil lol hebben, en mijn uiterste best doen. Als dat lukt, ben ik gelukkig.”

Bovendien weet Button dat het bij zijn team allemaal de goede kant op gaat: “Afgelopen jaar en het begin van dit seizoen waren lastig, maar nu hebben we een duidelijke visie op waar we in de toekomst naartoe willen.” Gesprekken die Button met Dennis voerde over wat er voor het team in het verschiet ligt waren “interessant en bemoedigend”.

Het is geen geheim dat Honda, waarmee McLaren vanaf volgend seizoen in zee gaat, graag een absolute topper in één van de bolides uit Woking zou zien. Dennis informeerde daarom al bij wereldkampioenen Vettel en Alonso, maar die gaven voorlopig niet thuis.

Een nieuw jachtgebied zou zich kunnen openen bij Mercedes, waar Dennis het gesteggel tussen Rosberg en Hamilton op de voet volgt. Mocht het McLaren alsnog lukken één van de begeerde topcoureurs aan te trekken, is het de vraag of Button, in de herfst van zijn loopbaan, of Kevin Magnussen, de grote belofte, het veld moet ruimen.