Jenson Button is er zeer blij mee dat hij zeker is van nog een jaar – zijn zestiende – in de Formule 1. De Engelsman kan tot zijn vreugde bij McLaren blijven, waar Fernando Alonso zijn teamgenoot wordt.

Aangezien de komst van Alonso al lange tijd een publiek geheim was, ging het er bij McLaren vooral om of Button een zesde jaar bij de formatie uit Woking zou krijgen of dat het team toch aan Kevin Magnussen, Buttons veel jongere teamgenoot uit 2014, zou vasthouden.

Uiteindelijk heeft McLaren toch voor Button gekozen, hetgeen de 34-jarige Brit uiteraard goed doet: “Ik verheug me er enorm op mijn zestiende seizoen in de Formule 1 – en mijn zesde met McLaren – in te gaan. Ik twijfel er net als mijn nieuwe teamgenoot Fernando Alonso niet aan dat McLaren samen met Honda geweldige successen kan behalen. We gaan er met z’n allen alles aan doen dat voor elkaar te krijgen.”

Met de terugkeer van Honda in de Formule 1, en dan ook nog eens bij McLaren, het team waarmee het in de jaren tachtig en negentig enorm succesvol was, wordt een oude legende nieuw leven ingeblazen, weet ook Button. Teamgenoot Alonso koestert jeugdherinneringen aan Ayrton Senna in een McLaren – Honda, Button had een andere favoriet: “Als kleine jongen was het toch vooral Senna’s teamgenoot Alain Prost die mij het meest inspireerde.”

“De ontzettend stijlvolle en soepele manier waarop Alain in die wonderschone rood en witte McLaren – Honda’s naar zeges en titels reed, was voor mij een soort poëzie. Ik heb er sindsdien altijd naar gestreefd ook zo te rijden en zie het vanwege deze herinneringen ook als een geweldige kans om deel uit te maken van deze nieuwe incarnatie van McLaren – Honda.”

“Het streelt me ook wel dat ik ben gevraagd om hier mijn bijdrage aan te leveren”, vervolgt de wereldkampioen van 2009, die desalniettemin lang aan de onderhandelingstafel heeft gezeten en naar verluidt flink wat salaris heeft moeten inleveren, maar daar niet om maalt en nu vooral staat te trappelen om een nieuwe McLaren – Honda de sporen te geven.

Helemaal nieuw wordt het rijden met een Honda-motor overigens niet voor Button, want hij reed eerder in zijn loopbaan voor BAR – Honda en het Honda-fabrieksteam. Hij gaat met veel plezier en vertrouwen wederom met de Japanse firma in zee, terwijl hij ondertussen ook veel zin heeft in zijn samenwerking met Alonso: “Het is geweldig om zo’n snelle en ervaren teamgenoot te hebben. Ik ben er zeker van dat we goed zullen samenwerken.”