Jenson Button staat naar verluidt in de belangstelling van Ferrari. De McLaren-coureur geeft echter aan dat hij (nog) niet met het Italiaanse team heeft gesproken over een mogelijke overstap.

Button staat volgens de berichtgeving in the picture bij de Scuderia sinds hij een kleine drie weken geleden de Grand Prix van Canada op fenomenale wijze won. De formatie uit Maranello zou de Engelsman op het oog hebben om Felipe Massa te vervangen als de teamgenoot van Fernando Alonso.

In interview met Autosport ontkent Button desondanks dat hij in gesprek is met de rode brigade: “Ik heb nog nooit met Ferrari over een racezitje gesproken.”

De wereldkampioen van 2009 herhaalt verder dat hij nog niet over zijn toekomst wil nadenken omdat hij het ‘in het moment’ erg naar zijn zin heeft en het hem bij zijn huidige werkgever McLaren zeer goed bevalt.

Datzelfde McLaren heeft overigens een eenzijdige optie om het contract van Button – dat aan het eind van het seizoen afloopt – met één jaar te verlengen.

Ondanks dit gegeven heeft McLaren-teambaas Martin Whitmarsh al verklaard graag over een nieuwe overeenkomst met Button te willen spreken. Whitmarsh wil de huidige nummer twee uit het kampioenschap graag langer aan het team binden, waartegenover voor Button dan vermoedelijk weer betere voorwaarden staan.