Jenson Button was twee weken geleden in Canada de gevierde man. De McLaren-rijder kende vandaag in Valencia echter een saaie en probleemrijke middag, met een zesde plaats als uiteindelijk resultaat.

Voor Button waren de start en de eerste paar ronden het enige leuke aan zijn race, zo vertelt hij aan de BBC. “Het was jammer dat Nico Rosberg me gelijk bij de start voorbijschoot, maar dat ik hem daarna weer kan inhalen was mijn persoonlijke hoogtepunt, want het was verder een zeer saaie wedstrijd voor me waarin ik geen enkele andere auto heb gezien”, zegt hij.

De Engelsman werd naarmate de race vorderde bovendien geplaagd door steeds meer problemen. “De balans van de auto was slecht, ik had teveel wielspin en mijn KERS ging ook nog kuren vertonen”, verzucht hij. “Dit kostte me veel tijd, want ons Kinetic Energy Recovery System levert 4.5 tiende per ronde op.”

De conclusie dit Button na de Grand Prix van Europa trekt, is dat het beter moet bij McLaren. “Gezien alle problemen valt het resultaat op zich nog wel mee, maar we moeten ons verbeteren en hebben een aerodynamische update nodig voor de volgende race in Silverstone.”

“Er zitten nieuwe onderdelen in de pijplijn, maar we moeten risico’s nemen. Ferrari is ons namelijk voorbij en Red Bull ligt een straatlengte voor, terwijl ik persoonlijk denk dat de voor Silverstone voorgestelde reglementswijzigingen qua slagvolgorde weinig verschil gaan maken.”