Als het aan Jenosn Button ligt, hoeft McLaren zich ook in de toekomst niet te bemoeien met duels tussen hem en teamgenoot Sergio Pérez: ‘We prijzen ons gelukkig dat we tegen elkaar mogen racen.’

Jenson Button en zijn Mexicaanse teamgenoot vochten een paar stevige duels uit tijdens de Grand Prix van Bahrein, waarbij onderling contact niet werd geschuwd. Na afloop van die race heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen de twee coureurs en de teamleiding. Dit was een vruchtbaar gesprek, als we Button mogen geloven.

“Na dergelijke incidenten is het erg waardevol om om de tafel te zitten en te kijken welke leerpunten we eruit kunnen halen. Daarna moeten we echter weer zo snel mogelijk de focus verleggen naar de volgende race.”

“Veel teamgenoten mogen het gevecht met elkaar niet aangaan, maar wij hebben die vrijheid gelukkig wel. Daar hebben wij als coureurs veel respect voor en daar mogen we dan ook geen misbruik van maken. Dat weten we nu en hopelijk kunnen we de volgende wedstrijd opnieuw met elkaar strijden, maar dan om de overwinning.”

Volgens de wereldkampioen van 2009 werd de confrontatie tussen beide teamgenoten groter gemaakt door het feit dat diverse radioberichten openbaar werden gemaakt. “Die berichten zijn louter aan het team gericht en niet aan het massale publiek”, aldus Button. “Wat dat betreft is het jammer dat de televisiemaatschappijen daar de regie over kunnen voeren. Daardoor kunnen sommige opmerkingen uit zijn verband worden gerukt. Ik was boos ja, maar dat had ik graag binnen het team gehouden.”

We zijn nu anderhalve week verder en Pérez is allang niet meer de grootste zorg van Button: “Onze resultaten zijn nog niet om over naar huis te schrijven. We gaan weliswaar de goede kant op, maar de punten moeten nu toch echt wat constanter binnen gaan komen. Enkele nieuwe onderdelen voor Barcelona moeten ons daarbij gaan helpen.”