Jenson Button heeft bekend dat het hem aan te rekenen is dat Michael Schumacher dit jaar maar weinig potten kan breken: “Zijn auto is eigenlijk voor mij bedoeld.”

In interview met het Duitse Sport Bild kan Button er niet langer omheen en bekent hij – met een kwinkslag – eindelijk wat veel mensen al langer weten: het is de schuld van de Engelsman dat Schumacher met een auto kampt die hem niet ligt.

De oorzaak van het probleem ligt bij de verschillende rijstijlen van de twee mannen, zo legt Button uit: "Schumacher heeft graag een auto die direct reageert, maar de Mercedes is voor mij op maat gemaakt en ik heb liever een auto met veel onderstuur."

Volgens Button valt het de Duitser niet aan te rekenen dat hij de MGP W01 niet zo krijgt afgesteld als hij dat graag wil. "De basis voor de auto was al lang voordat hij een contract met Mercedes tekende gelegd", verklaart Button. "Wat dat betreft kwam zijn beslissing om een comeback te maken dus aan de late kant."

De regerend wereldkampioen vindt daarom dat alle kritiek op Schumacher niet eerlijk is. "Je mag eigenlijk pas volgend jaar over hem oordelen, want dan heeft hij meer invloed op de ontwikkeling van zijn auto gehad."

Dat Schumi het in een naar zijn hand gezette bolide aanzienlijk beter zal doen, staat volgens Button buiten kijf: "Het is een kwestie van tijd voordat hij weer races gaat winnen. In 2011 zullen we de 'oude' Schumacher weer terug zien."