Jenson Button denkt niet dat McLaren – zoals Williams eerder heeft gedaan – na haar slechte seizoen in een negatieve spiraal komt en afglijdt naar een bedenkelijk niveau.

Gevraagd door de Britse pers of hij denkt dat het risico bestaat dat McLaren aan het begin van een ‘Williams-achtige terugval’ staat, laat Button blijken dat hij daar niet bang voor is: “Want wij hebben middelen waar Williams niet over beschikt, en geld is – net zoals in het voetbal – nog altijd de doorslaggevende factor in de Formule 1”, legt hij uit.

Net als in het voetbal heb je aan een groot budget niets zolang het management daar niet goed mee omgaat, maar Button denkt dat het op dat vlak wel goed zit met McLaren. “We hebben hier een geweldig management. Ze hebben het dit jaar zwaar gehad en het is logisch dat er naar een zondebok wordt gezocht, maar ik denk dat ze het goed hebben gedaan en dat zal in 2014 niet anders zijn.”

Over 2013, waarin McLaren slechts als vijfde eindigde bij de constructeurs en Buttons vierde plek in Brazilië het beste raceresultaat voor het team was, wil de wereldkampioen van 2009 het verder niet meer hebben. “Dat heeft geen nut, want we weten allemaal hoe dit jaar verlopen is.”

2014
De Engelsman keert zijn aandacht liever naar 2014, waar hij hoge verwachtingen voor heeft. “De sfeer binnen het team is goed en we zijn overtuigd van eigen kunnen. Met de mensen die we hier nu al hebben rondlopen, hebben we genoeg knappe koppen in huis om het volgend seizoen een stuk beter te doen, ook al blijven we natuurlijk continu kijken naar manieren om het team te versterken.”

“We hebben bovendien veel geleerd van het afgelopen seizoen. We hebben, doordat de resultaten tegenvielen, qua set-up en werk aan de auto veel meer uitgeprobeerd en geëxperimenteerd dan je doet als je om het kampioenschap vecht. Ik denk dat we daar veel aan gaan hebben.”

“Iedereen bij McLaren ziet sowieso erg uit naar 2014, want vanwege de reglementswijzigingen gaat het een enorm spannend en interessant jaar worden. Ik denk dat het voor ieder team op de grid goed is dat er zoveel verandert, behalve misschien voor Red Bull.”