Volgens McLaren-coureur Jenson Button zijn de updates die zijn team volgend weekend meeneemt naar Spanje niet alles bepalend voor het seizoen van de renstal uit Woking. ‘Ze zijn gewoon onderdeel van ons normale ontwikkelingsprogramma.’

“We hebben het er als team moeilijk mee gehad om continu vooruitgang te boeken tijdens de eerste vier races, dus ik denk dat het goed voor ons is dat we nu op een circuit aan de slag gaan dat we goed kennen van de twee wintertests van eerder dit jaar”, stelt Button.

“Ik denk dat dit ons namelijk een goede kans geeft om te zien hoeveel progressie we daadwerkelijk hebben geboekt”, vervolgt de Engelsman, die uiteraard ‘hoop koestert’ dat de door McLaren voor Spanje geprepareerde updates het team vooruit zullen helpen, maar er tegelijk ‘pragmatisch tegenaan kijkt’.

“Er is veel gezegd en geschreven over dit update-pakket, maar het is net als elke andere upgrade gewoon een deel van de updates die we gedurende het jaar op de auto introduceren als deel van ons ontwikkelingsprogramma”, zo legt Button zijn positie uit.

“Er zullen, net als altijd, nieuwe onderdelen bijzitten die goed werken, maar ook onderdelen die anders functioneren dan we hadden verwacht of die zelfs helemaal niets opleveren. Dat is namelijk inherent aan de moderne Formule 1”, besluit Button.

Teamgenoot Sergio Pérez denkt ook dat het ‘een leerzaam weekend’ kan worden, aangezien McLaren over ‘veel data uit het verleden’ beschikt om de prestaties van de nieuwe auto mee te vergelijken en deze zo beter te leren kennen. “Dat is erg nuttig voor ons, want aan de hand daarvan kunnen we bepalen welk pad we moeten inslaan om de auto verder te verbeteren”, benadrukt de Mexicaan.