Hij zei het dan wel niet letterlijk, maar veel vertrouwen in de eindzege in Abu Dhabi heeft Jenson Button niet. De Brit start morgen als derde maar verwacht dat inhalen op het circuit van Yas Marina wederom een lastig verhaal wordt.

Iets dat op 2009, op een paar uitzonderingen na, maar vooral op vorig jaar van toepassing is. Veel vertrouwen in DRS heeft Button ook niet. “Ook met DRS wordt inhalen een lastig verhaal. Hopelijk is dat in de race anders maar de inhaalzones voelen hier wat kort aan”, meende de McLaren-coureur na afloop van de kwalificatie.

“Gisteren gebruikte ik de achtervleugel van de zevende tot achtste bocht en ik kon alsnog niemand inhalen. Hopelijk komen er kansen. De race duurt erg lang en het is zaak om de pitstops goed uit te voeren. We weten niet hoe de banden reageren, maar wegen wat dat betreft meer dan Sebastian Vettel.”

Mark Webber start pal achter Button en is zijn voornaamste rivaal voor de tweede plek in het kampioenschap. Button heeft vertrouwen in een goed resultaat. “Ik ben het hele weekend al redelijk blij met de auto. Toch denk ik dat we er nog meer uit kunnen halen. Dat stukje probeer ik te vinden maar ik had last van een nerveuze achterkant.”

“Voor de kwalificatie kwam ik met wat oplossingen en bij aanvang voelde de auto een stuk beter aan. Wel had ik tijdens de kwalificatie soms ontzettende onderstuur. Toch ben ik redelijk blij met mijn ronde en de aangebrachte verbeteringen. In de race kunnen we Red Bull meer bestrijden dan in de kwalificatie.”x