Jenson Button gaat er vanuit snel te weten waar hij aan toe is met McLaren. Vorig jaar moest de Brit tot december wachten op contractverlenging. Dit jaar hoopt hij veel eerder duidelijkheid te krijgen.

“Ik denk dat iedereen binnen het team het er wel over eens is dat we vorig jaar niet zo lang hadden moeten wachten”, zegt Button, die uiteindelijk boven Kevin Magnussen de voorkeur kreeg om de teamgenoot van Fernando Alonso te worden, tegen The Telegraph.

“Dit jaar zal het zeker niet zo lang duren”, belooft Button. “Dat is iets waar ik het met Ron Dennis over heb gehad, al hebben we verder niet over details gesproken”, meldt de wereldkampioen van 2009, die verwacht spoedig meer te weten: “Binnen een paar weken.”

Dat McLaren verder gaat met Alonso, wiens contract na dit seizoen nog twee jaar doorloopt, staat vast. Het team uit Woking heeft verder een optie voor 2016 op Button, maar heeft ook testrijder Magnussen nog achter de hand en Stoffel Vandoorne, de Belg die momenteel de GP2 domineert.

Afgelopen weekend gaf teambaas Eric Boullier echter de meest duidelijke hint tot op heden aangaande een langer verblijf van Button. McLaren heeft volgens Boullier ‘de intentie’ met hem door te gaan. Als de keuze definitief op de Brit valt, wil McLaren Vandoorne en Magnussen elders onderbrengen.