In tegenstelling tot Lewis Hamilton heeft Jenson Button geen moeite met de beslissing van de McLaren-teamleiding om de test in Mugello te laten uitvoeren door Gary Paffett en Oliver Turvey.

 

Van 1 tot en met 3 mei krijgen de Formule 1-teams de kans om in Mugello nieuwe onderdelen en afstellingen uit te proberen. McLaren stelt de racecoureurs vrij van deze sessie en stuurt testcoureurs Paffett en Turvey naar Italië.

 

Hamilton verklaarde na de Grand Prix van Bahrein dat hij misschien toch naar Mugello zou komen. De Brit zei wel wat extra rijtijd te kunnen gebruiken om de Pirelli-banden beter te doorgronden. Vooralsnog houdt McLaren echter vast aan de oorspronkelijke planning.

 

Teamgenoot Button laat het werk graag aan de testrijders over. “Het heeft voor ons weinig zin om daarheen te gaan”, zegt hij in de Daily Mail. “We zijn nog nooit in Mugello geweest en hebben ook geen ingrijpende wijzigingen aan de auto. Het is goed dat de testcoureurs wat kilometers kunnen maken en experimenten kunnen uitvoeren. Daar hebben ze ons niet bij nodig.”