Jenson Button denkt dat er in deze tijd prima vrouwen in de Formule 1 kunnen rijden. Ze moeten dan alleen wel van jongs af aan de kans krijgen en worden gesteund. De Brit denkt echter dat jonge vrouwelijke coureurs te weinig serieus worden genomen en pleit ervoor dat eerder ondersteuning krijgen.

“Het lijkt mij mogelijk dat er binnenkort weer vrouwen in de Formule 1 rijden”, legt Button uit. “Racen in de Formule 1 vraagt echter wel om specifieke trainingen en heel fit zijn. Ook in de lagere klassen moeten er dan meer vrouwen rond gaan rijden. Ze moeten dan echter wel de juiste ondersteuning krijgen.”

Na het ongeluk van Maria de Villota vorig jaar, die als testcoureur van Marussia een oog verloor toen ze tegen de laadklep van een vrachtauto aanreed, is de enige actieve vrouw in de Formule 1 Williams-testcoureur Susie Wolff. De laatste vrouw die daadwerkelijk aan een Grand Prix meedeed was Giovanna Amati in 1992. Zij wist zich echter niet te kwalificeren.

“In Nascar rijden er ook vrouwen rond”, vervolgt Button. “Die winnen soms nog races ook. Dus het is best mogelijk. Ze moeten exact dezelfde behandeling krijgen als de jonge jongens die aan een racecarrière beginnen. Ik ben bang dat dat nog ontbreekt.”