Jenson Button heeft moeite met het doorgronden van zijn MP4-28: ‘Soms zijn we snel, soms ook helemaal niet’.

Tijdens de eerste test in Jerez liet McLaren duidelijk zien dat het voor iedereen een concurrent is om rekening mee te houden. Jenson Button is echter van mening dat die prestaties op dit moment nog niet constant genoeg zijn.

“Het is moeilijk te zeggen hoe goed de auto exact is. Soms zijn we snel, soms ook helemaal niet”, legt Button uit. “Deze tests zijn bedoeld om je auto helemaal te kunnen doorgronden. Je wilt weten of de auto reageert zoals je mag verwachten, maar dat is tot nu toe niet altijd het geval geweest”.

“Op donderdag reed ik op harde banden een 1.22.8. Dat is geen slechte tijd is, gezien de hoeveelheid benzine die ik aan boord had. Een dag eerder reed Sergio op de zachte compound een seconde sneller. Ook dat was niet slecht. Op andere momenten gaat het echter niet zo soepel.”

Om die reden durft Button ook geen voorspellingen doen over waar de auto staat ten opzichte van de concurrentie. “Het team kan zich enkel op zichzelf richten om het beste uit de MP4-28 te halen”, houdt de wereldkampioen van 2009 zich op de vlakte.

McLaren koos als een van de weinige teams voor 2013 voor een compleet nieuw concept wat betreft de auto. Het zou op de langere termijn een voordeel op moeten leveren. Button: “We hadden misschien het seizoen kunnen starten met een evolutie van de auto van vorig jaar. Dat zou allicht een goede wagen geweest zijn. Na drie of vier races zouden we echter aan het eind van de mogelijkheden van de MP4-27 hebben gezeten.”

“Het seizoen is lang en dus hebben we heel veel tijd om onze auto nog beter te doorgronden. Ik hoop nog altijd dat we in Melbourne competitief kunnen zijn. Ik heb in het verleden vaker laten zien dat het Australische circuit mij wel ligt. Het is echter mogelijk dat de teams die voor een evolutie van hun vorige wagen hebben gekozen net zo sterk zijn.”