Yelmer Buurman heeft tijdens de eerste testdag van de GP2 Series in Jerez zijn visitekaartje afgegeven met de tweede tijd in de middagsessie. Nigel Melker noteerde de tiende tijd.

Buurman, die reed voor Caterham Team AirAsia, had de smaak snel te pakken. In de ochtendsessie zette hij de zesde tijd neer, achter de ervaren GP2-rijders Fabio Leimer, Sam Bird, Johnny Cecotto en Fabio Onidi. Maar voor onder meer Luca Filippi, de nummer twee uit het kampioenschap. Ook was hij bijna drie tienden sneller dan teamgenoot Antonio Felix da Costa. In de middagsessie hoefde hij alleen Leimer voor zich te dulden. 

“Een geweldige dag”, aldus Buurman, die voor het eerst sinds lange tijd een GP2-auto bestuurde. “Dit was de eerste keer dat ik in de nieuwe bolide reed en het was een aangename kennismaking. Het moeilijkste was om de Pirelli-banden te doorgronden, maar ik denk dat ik het goed heb gedaan. Ik ben erg blij.”

De andere Nederlander die gisteren in actie kwam, Nigel Melker voor Arden International, moest wel even wennen aan de GP2-auto. De nummer drie uit de GP3-series verbeterde zich echter naarmate de dag vorderde. ’s Ochtends eindigde hij als twintigste, maar ’s middags meldde hij zich in de toptien. Vandaag krijgt hij de kans zich verder te verbeteren.