Tijdens de GP van Canada draait het sinds vorig jaar om twee races. Die op zondagmiddag (Canadese tijd) en die op zaterdagavond. We hebben het over de, door Liberty Media in het leven geroepen, raft race. Het leverde spectaculaire beelden op.

Brendon HartleyOp donderdag was er al veel aandacht voor Brendon Hartley, wat na zijn onfortuinlijke race niet anders was. De Nieuw-Zeelander staat onder druk vanwege het uitblijven van prestaties. En uitgerekend in de race dat hij zich voor zijn teamgenoot kwalificeert stuit hij op Lance Stroll. Of eigenlijk stuitte de Canadees op Hartley. Het belangrijkste nieuws is dat de Nieuw-Zeelander ongedeerd is en naar eigen zeggen gewoon deel kan nemen aan de volgende race.

Pascal WehrleinOpvallende aanwezige in Canada: Pascal Wehrlein. De Mercedes-protegé wordt al weken genoemd al vervanger van de eerder genoemde Hartley en was in Montréal opeens van de partij. Toeval?

Grosjean en MagnussenSergio PerezRomain Grosjean, Kevin Magnussen en Sergio Pérez tonen trots de kleuren van hun land. Waarom? Er schijnt binnenkort een WK voetbal plaats te vinden…

F1 fanHier houden we van!

Mercedes F1De glamourkant van de Formule 1.

Williams raft raceOp zaterdag viel er wat te vieren voor Williams. Het team won de prestigieuze raft race. Gelukkig konden ze een avond lang genieten van hun succes, want op zondag was het al snel uit met de pret.

Boys will be boys. Geef ze een waterpistool en leeftijd doet er niet meer toe.

Zij zagen dat het goed was.

Patrick Dempsey F1Acteur Patrick Dempsey (ook wel bekend als McDreamy) was in Montréal ook van de partij. Dempsey is een groot autosportliefhebber en nam al vier keer deel aan de 24 uur van Le Mans.

Jacques VilleneuveVeertig jaar nadat zijn vader de Canadese Grand Prix won, reed zoonlief Jacques enkele ronden in de Ferrari 312T3 over het circuit de Gilles Villeneuve. Een mooi eerbetoon.

Winnie Harlow F1Model Winnie Harlow (een vriendin van Lewis Hamilton) vlagde de race een ronde te vroeg af. “It wasn’t me”, schreef ze later op Instagram. Kennelijk had ze verkeerde instructies gekregen…