McLaren Racing-ceo Jost Capito verdwijnt binnenkort alweer van het toneel. De pas in september bij McLaren in dienst getreden Capito was aangetrokken door ex-topman Ron Dennis.

Dennis is zelf buitenspel gezet na een machtsstrijd tussen aandeelhouders bij McLaren. Dennis is officieel nog wel ceo, maar is met verlof gestuurd tot zijn contract begin 2017 afloopt, al blijft hij daarna nog wel aandeelhouder.

Capito was een aanwinst van Dennis en het lijkt nu dat er geen plek meer voor hem is. Dat bericht Autosport althans, waarbij de Britse publicatie meldt dat Capito nog wel in dienst is, maar ‘geen dag-tot-dag taken’ meer vervult.

De rol van Capito, die voor hij naar McLaren kwam de motorsportchef van Volkswagen was, zou volgens Autosport bovendien te zeer hebben gedubbeld met die van teambaas Eric Boullier.

De BBC stelt verder dat Capito binnen McLaren als ‘een Dennis-man’ werd gezien. Een woordvoerder wil daarbij geen informatie geven over de status van de ceo van McLaren Racing, een tak van de McLaren Group.

Uitvoerend directeur Zak Brown en chief operating officer Jonathan Neale zouden momenteel echter de dagelijkse leiding bij McLaren hebben, waarbij teambaas Boullier direct aan Brown en Neale rapporteert.

Bij McLaren is ondertussen ook marketingchef Ekrem Sami overigens bedankt voor bewezen diensten. Sami begon in de jaren tachtig bij McLaren en stond bekend als een vertrouweling van Dennis.