Formule 1-baas Chase Carey meent dat ex-voorzitter Bernie Ecclestone de groei van de sport jarenlang belemmerd heeft. De Amerikaan baalt van het gebrek aan langetermijnvisie van zijn voorganger.

De huidige Formule 1-baas Chase Carey meent dat zijn voorganger, emeritus-voorzitter Bernie Ecclestone, een gebrek aan langetermijnvisie had waardoor de sport nu achter loopt op concurrerende auto- en motorsporten.

“Elke dag weer raak ik verder gefrustreerd”, tekent de Daily Mail op uit de mond van Carey. “De laatste jaren werd het steeds meer een sport waarin ‘nee’ een gangbare term werd. Ik wil meer ‘ja’ kunnen zeggen. Want wat heb je aan een idee als je toch al weet dat het antwoord ‘nee’ is? Dat is frustrerend.”

Carey heeft het gevoel dat de sport stilstaat ten opzichte van andere sporten. “Bernie heeft de Formule 1 van de grond af opgebouwd en gemaakt tot wat het nu is. Daar verdient hij ook alle lof voor, maar vandaag de dag moet je een sport goed promoten. Dat gebeurde de laatste jaren niet. We willen ervoor zorgen dat we de middelen hebben om de Formule 1 goed te promoten. We geven meer om waar de sport over drie jaar is, dan over drie maanden. We moeten nieuwe dingen doen, maar sommige dingen hebben tijd nodig.”

Ecclestone Carey

Vroeger was hij aanwezig als de grote baas van de F1, nu is hij vaak bij Grands Prix als fan.

Ecclestone
De grote ex-baas zelf heeft nog niet gereageerd op de uitlatingen van Carey, maar zei eerder wel blij te zijn met de huidige titelstrijd tussen Mercedes en Ferrari.

“Ik denk dat Sebastian (Vettel, red.) en Lewis (Hamilton, red.) tot het einde van het seizoen blijven knokken voor de titel”, zei de Brit. “Het wordt een interessant gevecht. Ferrari is nu echt terug in de titelstrijd en dat is erg goed nieuws. De fans werden moe van de dominantie van Mercedes de laatste jaren. Bovendien zorgt meer competitie ervoor dat circuits meer tickets kunnen verkopen.”