Morgen zou Caterham zomaar teams als Scuderia Toro Rosso kunnen verrassen in de kwalificatie. Vandaag gaf Heikki Kovalainen in ieder geval al een voorproefje.

De Caterham-coureur troefde in de middagtraining Jean-Éric Vergne af met een te verwerpen verschil. Het geeft aan dat morgen alles goed moet gaan bij andere teams, want anders profiteert Caterham daarvan. Kovalainen was in elk geval blij met zijn tijden.

“Zo’n goede vrijdag hebben we al een tijd niet meer gehad. Vanaf het begin was de balans van de auto in orde. Zo snel zijn we sinds Valencia in ieder geval niet meer geweest”, erkende hij. “Ik zou niet zo snel weten hoe dat kan. De auto is in ieder geval totaal anders dan in Spa, Hongarije, Hockenheim of Silverstone.”

“Dat verklaart de snelheid alleen niet. Ik wil graag weten hoe dat kan. Dat kunnen we dan gebruiken bij andere circuits”, aldus Kovalainen. Vitaly Petrov heeft ook wel de indruk dat Caterham in Monza goed gaat presteren.

“We zijn de juiste richting ingeslagen. Zo’n goede dag hebben we in geen weken meer gehad. De auto’s reden met verschillende afstellingen zodat we veel verschillende informatie kregen. Het zijn aardige rondetijden. Ik ben blij dat we weer staan waar we willen staan.”

“Ik heb geen meer om voorspellingen te maken maar ik heb het idee dat we nog goede races gaan rijden. Hopelijk is het morgen hetzelfde weer want dan gaan we opnieuw goed presteren.”