Volgens het Finse Turun Sanomat gaat het tweede Caterham-zitje zo goed als zeker naar Vitaly Petrov, die dankzij zijn ervaring en sponsorgeld op een tweede seizoen bij het team uit Leafield mag rekenen.

Volgens informatie van Turun Sanomat is de 28-jarige Petrov zeker van zijn plekje zodra het beloofde sponsorgeld uit Rusland op de bankrekening van het team van Caterham is bijgeschreven.

Wat dat betreft is de situatie vergelijkbaar met die van vorig jaar. Toen had Caterham weliswaar Jarno Trulli nog officieel in dienst, maar achter de schermen was er al een deal met Petrov beklonken en zodra het geld voor 2012 volgde, werd Trulli door Petrov vervangen.

De financiële bijdrage die Petrov ook nu weer kan leveren is echter niet het enige aan de Rus waar Caterham interesse in heeft, want de renstal zoekt naar verluidt ook een coureur die de nodige ervaring heeft om de al vastgelegde jongeling Charles Pic bij te staan.

Qua ervaring heeft Petrov met 57 Grands Prix achter zijn naam volgens Turun Sanomat een streepje voor ten opzichte van de andere kandidaten Bruno Senna (46 GP’s) en Luiz Razia, die uit de GP2 komt en in de Formule 1 vooralsnog niet verder is gekomen dan enkele testsessies.

Petrovs teamgenoot van vorig jaar, Heikki Kovalainen, is natuurlijk nog meer ervaren en heeft er bovendien al drie jaar bij Caterham op zitten, maar de Fin is volgens de publicatie uit zijn thuisland geen kandidaat meer omdat hij geen geld meebrengt.

Over onze landgenoot Giedo van der Garde wordt in het bericht met geen woord gerept. Van der Garde’s management heeft afgelopen vrijdag tegenover De Telegraaf echter aangegeven ‘nog steeds met Caterham in gesprek te zijn’.