Will Stevens is dit weekend de tweede coureur van Caterham. Het team, dat met de hakken over de sloot de slotrace van het seizoen haalde, maakte bekend dat de Brit in Abu Dhabi zijn Grand Prix-debuut maakt.

De 23-jarige Will Stevens reed dit seizoen voor het derde opeenvolgende jaar in de Renault World Series en sloot dat kampioenschap af als zesde. Dat is weliswaar twee plaatsen lager dan zijn eindklassering in 2013, maar daar staat wel tegenover dat Stevens afgelopen seizoen zijn eerste twee zeges in de World Series liet bijschrijven.

Dit jaar was Stevens al eventjes Formule 1-coureur, toen hij in Silverstone een dag mocht testen. Daarnaast was hij actief in de simulator van Caterham. Gianluca Pisanello, engineer bij Caterham, ziet het wel zitten in Stevens. “Will heeft ruim tienduizend kilometer in onze simulator afgelegd en op basis daarvan, samen met zijn prestaties in de twee tests die hij afgelopen zomer en vorig jaar in Silverstone voor ons heeft gedaan, heb ik alle vertrouwen in zijn kwaliteiten.”

Stevens hoopt uiteraard dat zijn eenmalige optreden een vervolg krijgt in 2015, al moet het team daarvoor nog wel zijn financiën op orde krijgen. “Ik voel me er helemaal klaar voor en ben dolblij met deze kans”, zegt Stevens. “Hopelijk kunnen we hier met het oog op volgend seizoen op voortborduren.”