Dankzij een succesvolle crowdfundingactie is Caterham in Abu Dhabi, na een afwezigheid van twee races, weer van de partij. Dat betekent nog niet dat de renstal definitief gered is: volgens de curator moet er binnen drie weken een koper worden gevonden.

Gebeurt dat niet, dan komt deelname aan het seizoen 2015 in gevaar. “Toen het team onder curatele kwam te staan, is het ontwikkelingsproces van de nieuwe auto stil komen te liggen”, vertelt curator Finbarr O’Connell aan Autosport. De bouw van de nieuwe bolide moet snel verder gaan: “We hebben niet veel tijd. We moeten binnen drie weken een koper vinden en onze mensen weer aan het werk zetten als we volgend jaar willen racen.”

Het team heeft niet te klagen over een gebrek aan interesse, zegt O’Connell. “We hebben in het verleden gezien dat er toch echt mensen zijn die Formule 1-teams kopen. We zijn door ongeveer vijftig partijen benaderd, waarvan vier serieuze kandidaten. Van sommige geïnteresseerden zou het heel logisch zijn als ze het team kochten – voor zover het überhaupt logisch is om een Formule 1-team te kopen. Anderen gaat het er dan weer puur om bij een exclusieve club te horen.”

Abu Dhabi

Het Grand Prix-weekend in Abu Dhabi ziet O’Connell als een grote reclamespot voor het team. “Het gaat nu om geld: coureurs die geld meebrengen, sponsors die in ons willen investeren.” Caterham staat in Abu Dhabi aan de start dankzij de gulle giften van fans, die via een crowdfundingwebsite ruim 2,5 miljoen euro aan het team doneerden.