Een woordvoerder van Caterham heeft vanochtend gemeld dat het team dicht bij de bevestiging van het rijdersduo voor volgend seizoen is. De bedoeling is dat de coureurs ruim voor de eerste wintertest in Jérez zekerheid krijgen.

Vorig jaar wachtte het team tot het laatste moment met de bekendmaking van zijn coureurs, maar dat is volgens de woordvoerder deze keer niet zo. Verder geeft het team prijs dat een van de coureurs een ervaren man gaat worden: “Door de nieuwe regels en het drastisch veranderen van de auto is het zeer belangrijk dat we in ieder geval één ervaren man in huis hebben aankomend seizoen.”

Lange tijd leek het er na uit te zien dat Heikki Kovalainen die ervaren zou worden en daarmee na een jaar terugkeert bij het team. Maar de afgelopen weken zoemt vooral de naam van Kamui Kobayashi rond in de wandelgangen. “Er worden op het moment veel coureurs gelinkt aan Caterham en dat is goed nieuws voor ons”, vervolgt de woordvoerder. “Het is vleiend dat iemand als Kamui, met zijn ervaring, talent en populariteit , aan ons team wordt verbonden. Maar we hebben meerdere coureurs met ervaring overwogen en we zullen dus binnenkort bekend maken wie het is geworden.”

Naast Kovalainen en Kobayashi zijn ook de Zweed Marcus Ericsson en de coureurs van vorig jaar, Charles Pic en Giedo van der Garde, nog in de race om een stoeltje.