Naast Stefano Coletti geeft Toro Rosso ook Kevin Ceccon de kans zijn kunsten te vertonen tijdens de jaarlijkse rookietest, die dit jaar van 15 tot en met 17 november wordt gehouden in Abu Dhabi.

De Monegask Coletti maakte zijn optreden voor Toro Rosso eerder deze week zelf al bekend. Het team heeft zijn bericht nu bevestigd. Daarnaast maakt het bekend dat de Italiaanse coureur Ceccon voor het team in actie zal komen.

De net 18-jarige Ceccon deed dit jaar mee aan het Auto GP-kampioenschap en was daarin de beste coureur onder de 21 jaar. Daarnaast kwam hij uit in de GP2 Series, en staat hij in de boeken als de jongste coureur tot op heden in dat kampioenschap.

Zowel Coletti als Ceccon doet ook mee aan de GP2-races in Abu Dhabi. Deze tellen niet mee voor het kampioenschap, maar zijn een mooie kans voor jonge talenten om zich in de kijker te rijden. De dinsdag na het GP-weekend mag Coletti de Toro Rosso testen. Woensdag is Ceccon aan de buurt en op donderdag moeten ze de auto delen.

Opvallend is dat geen van beide coureurs deel uitmaken van het Red Bull Young Driver Programma. “Onze huidige juniorrijders zijn nog te jong en onervaren om met een Formule 1-auto om te gaan”, verklaart teambaas Franz Tost. “Toro Rosso is gewend aan het opleiden van jonge coureurs en zijn verheugd dat we Coletti en Ceccon aan onze leerlingenbestand kunnen toevoegen.”