Qua resultaat was de Grand Prix van Monaco vorig seizoen de beste race van het jaar voor Marussia-coureur Max Chilton, die hoopt het er dit keer net zo goed of zelfs beter te kunnen doen.

Chilton claimde in 2013 de veertiende plek in het prinsdom. In 2014 heeft hij het al beter gedaan dan dat, met twee twaalfde plekken, dus de Brit zet met enig vertrouwen in op het evenaren of verbeteren van deze resultaten.

“Het zou mooi zijn als ik hier wederom mijn beste resultaat van het jaar kan boeken”, verklaart Chilton, die zich gesterkt voelt door de goede testdagen die Marussia na de Grand Prix van Spanje had, zeker aangezien hijzelf op de eerste testdag de snelste tijd reed: “Het is duidelijk dat we tijdens die dagen veel progressie hebben geboekt”, geeft hij aan.

“Natuurlijk verwachten we niet straks in Monaco ook bovenaan de tijdenlijsten te staan, maar het werk dat we tijdens de Barcelona-test met de set-up hebben gedaan is hoopgevend en we kunnen dat nu beginnen te vertalen in het maken van vooruitgang tijdens de raceweekends”, denkt Chilton.

Bianchi
In tegenstelling tot Chilton hield zijn teamgenoot Jules Bianchi vorig jaar geen goed resultaat over aan de race in Monaco. “Ik had toen nogal wat problemen”, herinnert de coureur die de finish niet wist te halen zich. “Ik hoop dan ook dat het dit keer wat meer mee zit, zodat ik kan laten zien hoeveel we ons als team hebben verbeterd”, verklaart Bianchi.

Een extra reden voor de Fransman om op een goed weekend te hopen, is dat de race in Monaco – bij een gebrek aan een ‘echte’ race in Frankrijk – in essentie zijn thuiswedstrijd is. “En dat maakt deze toch al bijzondere race nog een beetje extra speciaal voor me.”