Marussia moet dit weekend alle zielen bijzetten om Caterham partij te bieden. Voorwaarde is wel dat er dan geen fouten gemaakt mogen worden. Max Chilton deed dat wel, terwijl Jules Bianchi kostbare tijd verloor op de weegbrug.

Weinig blije gezichten dus bij Marussia. Jules Bianchi is nog best tevreden met de ronden die hij reed, maar is des te teleurgestelder met de ronden die hij niet reed. “We hadden drie runs gepland, maar aan het eind van de rit kwamen we tijd tekort om de Caterham van Ericsson aan te vallen”, verduidelijkt hij.

Die tijd verloor Bianchi toen hij zijn Marussia naar de weegbrug van de FIA moest sturen. Daarmee ging de kans om Ericsson aan te vallen verloren, maar Bianchi is realistisch genoeg om te erkennen dat Caterham als geheel een stap vooruit heeft gemaakt: “Wij hebben al een tijdje geen updates geïntroduceerd, terwijl Caterham nu duidelijke stappen voorwaarts maakt. Het is allemaal heel spijtig hoe het vandaag gelopen is, maar morgen zal het om diverse redenen alsnog een interessante dag gaan worden.”

Max Chilton
Max Chilton maakte naar eigen zeggen ook kans op de negentiende tijd van Marcus Ericsson, maar hij gooide zijn eigen ruiten in. “Ik was in mijn laatste ronde vier tienden sneller dan mijn eigen tijd, maar ik verloor de achterkant van de bolide bij het ingaan van bocht dertien. Ik baal daarom ontzettend van mezelf.”

“Ik zou mezelf graag voor willen houden dat we morgen wel terrein goed zullen maken, maken het is onmogelijke dergelijke voorspellingen te doen. Het is op dit moment namelijk nog onduidelijk op welke manier het voorspelde extreme weer van invloed gaat zijn op de Grand Prix. Vandaag was niet al te best, maar morgen zullen we ons best doen beter voor de dag te komen.”