Daar is hij dan: de Marussia MR03. Met een vertraging van ruim twee dagen toont de Russisch-Engelse formatie dan toch haar nieuwste wapen. Gewoon op het circuit, rijdend.

De nieuwe bolide had eigenlijk al op dinsdag aan het publiek getoond moeten worden, maar enkele technische problemen deden het team besluiten om van de faciliteiten van de fabriek gebruik te maken om die op te lossen. Inmiddels zijn we twee dagen verder en is de rood-wit-zwarte bolide klaar voor actie.

Wat betreft de rijdersopstelling kiest met bij Marussia voor continuïteit. Jules Bianchi en Max Chilton mogen allebei aanblijven voor een tweede seizoen. De grootste verandering ligt dan ook achter de heren coureurs. De Cosworth-motor van vorig jaar heeft plaatsgemaakt voor de turbokrachtbron van Ferrari.

Verder naar voren valt uiteraard de neus op van de MR03. Ook hier is gekozen voor een lange, smalle, naar voren uitgestoken punt om maar vooral aan de gewenste laagte te voldoen. De zwarte kleur van de tip moet er ongetwijfeld voor zorgen dat dit exemplaar niet zo opvalt. Wat verder opvalt is dat er iets meer wit terug te zien is in de kleurstelling.

De eerste testkilometers met de Marussia MR03 zijn weggelegd voor Max Chilton, waarna Jules Bianchi naar verwachting op vrijdag het stoeltje van de Brit over zal nemen.