Na zich gisteren de koning te rijk te hebben gevoeld door de beide Caterhams in de kwalificatie te verslaan, kwam Max Chilton vandaag terug op aarde. Hij eindigde in Japan als laatste, achter de Caterham van Charles Pic.

“Hoewel we het in de slotfase van de race toch weer tegen Caterham moesten afleggen, moeten we ons denk ik op de positieve punten concentreren”, verklaart Chilton, die twintig seconden achter Pic – die nota bene nog een drive through had ingelost – over de streep kwam.

De positieve punten zijn, overigens, het volgende: “De auto was dit weekend een stuk sterker en we konden echt strijden met Caterham, terwijl ikzelf over het algemeen een sterk weekend heb gehad met een sterke kwalificatie. In de race reed ik vervolgens lange tijd voor Pic rond, totdat ik met de auto begon te worstelen in de laatste stint en ook nog een klein foutje maakte waardoor ik tijd verloor.”

Bianchi
Samenvattend een positief weekend dus voor Chilton, maar voor teamgenoot Jules Bianchi was de Grand Prix van Japan er één om snel te vergeten. Zijn slechte kwalificatie van gisteren kreeg in de race een passend vervolg in de zin dat hij er in de eerste bocht al uitlag.

“Dit was simpelweg mijn weekend niet”, verzucht de Fransman, die bij de start botste met Giedo van der Garde. “Hij raakte helaas mijn achtervleugel op het moment dat ik de eerste bocht instuurde en duwde me zodoende van de baan, het grind in. Verder valt er niet veel over te zeggen”, aldus Bianchi.