Na twee overwinningen en twee polepositions in de GP2 acht de 21-jarige Max Chilton zich klaar voor zijn eerste F1-seizoen bij Marussia. Dat zegt hij tegen Sky Sports F1.

“Toen ik tijdens de vrije training in Abu Dhabi voor het eerst mocht plaatsnemen in de Marussia voelde ik me meteen comfortabel”, zegt de Brit. “Ik wist: ik kan dit. Daarnaast zou ik de stap ook niet gemaakt hebben als ik er niet klaar voor zou zijn.”

De laatste zes races van het afgelopen seizoen was Chilton al officieel aangesteld als reserverijder bij Marussia. Tijdens de young driver test in Silverstone in juli vorig jaar behaalde hij zijn superlicentie. In Abu Dhabi mocht hij tijdens de eerste vrije training het stuur overnemen van racecoureur Charles Pic.

“Na drie zware seizoenen voor het team moeten ze nog altijd hun eerste punten scoren. Als ik degene ben die daarvoor kan zorgen, zou dat geweldig zijn. Hopelijk gaan de tests goed om zodoende dat doel al vroeg in het seizoen te bereiken. Van daaruit kunnen we dan op meer mikken”, zegt Chilton vol hoop.

In de winter is hij vooral bezig geweest om fysiek sterker te worden. “Er wordt veel van je lichaam gevraagd in deze auto’s. Door de g-krachten krijgen je nekspieren het zwaar te verduren en deze races zijn ook nog eens veertig minuten langer zijn dan mijn GP2-races. Ik heb dus veel op mijn uithoudingsvermogen getraind. De Formule 1 is de top. Alles moet perfect zijn.”