Max Chilton finishte in Singapore voor zijn Marussia-teamgenoot Jules Bianchi en deed ook in de kwalificatie amper voor de Fransman onder. Dat overkomt Chilton niet vaak, dus hij wil dit nu volhouden.

Hoewel gezegd moet worden dat Chilton zonder de pech die Bianchi in Singapore ten deel viel waarschijnlijk niet voor hem was geëindigd, is het verschil tussen de twee sinds de zomerstop wel duidelijk kleiner dan in de eerste seizoenshelft.

“Ik heb een positief gevoel overgehouden aan de race in Singapore en heb de indruk dat ik in een lekker ritme begin te komen”, verkondigt Chilton dan ook. “Hoewel de baan in Zuid-Korea niet met die in Singapore te vergelijken is, hoop ik het momentum dat ik de laatste tijd heb opgebouwd vast te houden.”

“Door al het werk dat ik in de simulator doe, de samenwerking met mijn monteurs en de trainingsarbeid die ik zelf verricht, voel ik me momenteel helemaal top”, zo verklaart de Engelsman zijn goede gevoel verder.

Bianchi & Booth
Teammakker Bianchi moet toegeven dat het weekend in Singapore niet zijn beste van het jaar was. “Ik hoop dan ook dat het Korea International Circuit onze auto beter ligt. Daarnaast moeten we als team keihard blijven pushen zodat we de kansen kunnen aangrijpen die zich voordoen en telkens met beide auto’s aan de finish komen, wat ook voor dit weekend het doel is.”

Teambaas John Booth beaamt dat laatste. “Ik wil niet in herhaling vallen, maar het mag duidelijk zijn wat ons doel is voor de resterende races: we moeten alles in onze macht doen om onze naaste belagers voor te blijven”, zegt hij doelend op Caterham, dat elfde bij de constructeurs staat en de zeer waardevolle tiende plek wil afpakken van Marussia.