Max Chilton schermt naar eigen zeggen met aanbiedingen uit het WEC en de DTM, maar de Engelsman geeft er vooralsnog de voorkeur aan om in de Formule 1 te blijven.

Dat laatste is echter makkelijker gezegd dan gedaan, want Marussia – het team waar Chilton de afgelopen twee seizoenen voor reed – is failliet. Hoewel een doorstart niet is uitgesloten, wordt dit naarmate er meer tijd verstrijkt wel steeds lastiger, erkent ook Chilton. “Er moet een investeerder gevonden worden om de winter te overleven, maar de tijd begint nu wel te dringen”, vertelt hij aan Sky Sports F1.

Ondanks de onduidelijkheid ziet Chilton een overstap naar een andere klasse toch nog altijd als ‘plan B’: “Ik heb wat aanbiedingen gekregen uit het WEC en de DTM. Dat is geweldig, maar ik ben een Formule 1-coureur en ben in de eerste plaats dan ook van plan in de Formule 1 te blijven.”

“Wel is het natuurlijk zo dat ik binnen niet al te lange tijd op mijn ‘plan B’ moet overstappen”, weet de Brit. “Ook in andere raceklassen is de strijd om racezitjes immers fel en zal het niet lang meer duren voordat de puzzelstukjes op hun plek beginnen te vallen. En als er geen plaats meer voor me blijkt te zijn in de Formule 1, wil ik uiteraard niet ook daarbuiten nog eens de boot missen.”

Hoewel Chilton in principe open staat voor een rol als test- en/of reserverijder, wil hij een dergelijke functie alleen op zich nemen bij een goed team dat hem uitzicht kan bieden op een racezitje. Komt het daar niet van, dan denkt hij dat hij in het WEC of de DTM beter tot zijn recht zou komen: “Want ik ben coureur en race nou eenmaal liever dan dat ik test”, aldus Chilton, voor wie ‘de komende weken hoe dan ook erg spannend worden’.