Het in aanbouw zijnde circuit in Austin, waar de Formule 1 volgend jaar haar terugkeer op Amerikaans grondgebied wil vieren, gaat vanaf heden door het leven als het ‘Circuit of the Americas’.

De organisatoren van de aanstaande Grand Prix in de Texaanse hoofdstad maakten gisteren tijdens een persconferentie bekend dat het eerst nog naamloze circuit voortaan naar de naam ‘Circuit of the Americas’ zal luisteren.

Red McComb, één van de partners die bij de aanleg van het circuit betrokken is, zegt het volgende over de keuze van de naam: “Dat we voor ‘Americas’ gekozen hebben, weerspiegelt de ligging en rol van Austin als kruispunt van de verschillende delen van Amerika”, zegt hij over gunstige ligging van de stad op het Noord-Amerikaanse continent.

“Met de keuze voor deze naam laten we verder zien dat we de staat Texas als een centrum voor het uitwisselen van handel en cultuur in dit deel van de wereld zien”, vervolgt McComb. “Ik kijk er dan ook naar uit om straks bezoekers en fans uit allerlei verschillende landen te mogen verwelkomen.”

De eerste race in Austin staat voor 2012 op de kalender. Het circuit moet uiteindelijk 5,5 kilometer lang worden en de kosten van de aanleg worden op zo’n 250 miljoen dollar geschat.

Behalve de Formule 1 zal ook de MotoGP naar Austin komen, zo werd gisteren tevens bekend gemaakt. Het MotoGP-circus zal een jaar later in Texas neerstrijken dan de Formule 1 en heeft een tienjarige overeenkomst gesloten om vanaf 2013 op het Circuit of the Americas te gaan racen.