Heikki Kovalainen en Jarno Trulli werden in beide sessies respectievelijk achttiende en negentiende. Typisch Lotus, dat met constante prestaties steeds dichter in de buurt komt van teams als Williams.

Kovalainen was na afloop tevreden over de 63 ronden die hij in Abu Dhabi aflegde. “Helemaal zo slecht nog niet. Er gebeurde niets bijzonders en we brachten de hele dag verbeteringen aan. De auto voelde op beide setjes banden goed aan. Het gripniveau ligt hier hoog en de bandenslijtage weer laag. Het ziet er daarom goed uit voor zondag.”

“Het belangrijkste is dat de vrijdagen nu standaard goed verlopen. We kunnen daarmee de auto’s goed vergelijken en dat betekent dat we kunnen werken aan het maximaliseren van de zaterdag en zondag. Dat zie je wel aan de resultaten van ons in de afgelopen races.”

Trulli beaamde de woorden van zijn Finse collega, en reed net als Kovalainen 63 ronden. “Een goede vrijdag voor ons. De auto was de hele dag goed in balans en we werden elke run sterker. Het ziet er dus goed uit voor de rest van het weekend”, en liet vervolgens, net als Kovalainen, blijken dat het rubber van Pirelli goed functioneert in Abu Dhabi.