Met een tweede plaats in de slotrace heeft Tom Coronel zijn seizoen in het WTCC in stijl afgesloten. De Nederlander eindigde als vierde in de eindstand en was daarmee ‘best of the rest’ achter de drie fabrieksauto’s van Chevrolet.

“Ik kijk terug op een prima seizoen”, zegt Coronel. “Ik ben als beste BMW-rijder geëindigd in het kampioenschap dat werd gedomineerd door Chevrolet. Meer dan ‘best of the rest’ zat er niet in. Maar ik heb alle reden om tevreden te zijn. We zaten er altijd bij, ik heb een overwinning gepakt in Japan en een mooie eindklassering geboekt.”

De traditionele seizoensafsluiting op het smalle stratencircuit in Macau is altijd een hectisch evenement, maar Coronel hield zich opnieuw goed staande. Na de eerste race als vierde te zijn geëindigd, wist hij met een zigzagmanoeuvre bij de staande start van de tweede race de leiding te pakken. Titelkandidaat Rob Huff kon hij echter niet achter zich houden.

“Maar ik ben supertevreden met deze tweede plaats in de laatste race”, aldus Coronel. “Huff was echt sneller, die moest ik laten gaan. In de slotfase klom Yvan Muller in een van de andere Chevy’s naar de derde plaats en daarmee reed ik tussen de snelste man van het veld en de nieuwe wereldkampioen. Heel veel beter kon het niet.”