Het succes van Mercedes is volgens Aldo Costa niet alleen aan haar V6-krachtbron te danken. Het W05-chassis van de Duits-Engelse renstal is volgen hem namelijk net zo goed als Red Bulls RB10.

De algemene opvatting is dat Mercedes het beste totaalpakket heeft omdat het een zeer solide chassis heeft en een ijzersterke motor, terwijl Red Bull op achterstand staat omdat haar superieure RB10-chassis wordt afgeremd door de nukkige Renault V6-krachtbron.

Het is een mening die in ieder geval door Red Bull wordt onderschreven, maar dus niet door Mercedes’ engineering director Aldo Costa: “Ons chassis is ongeveer even goed als dat van Red Bull”, stelt hij in gesprek met Auto, Motor und Sport.

“In bepaalde bochten – vooral de snelle – is Red Bulls RB10 sterker, maar in andere delen en combinaties zijn wij sneller”, denkt Costa, die zich op metingen van Mercedes baseert waar verder overigens overduidelijk uit blijkt dat Ferrari ‘hoe dan ook terrein verliest in de bochten’.

Costa weet echter dat teams dit jaar ‘grotere stappen vooruit zullen zetten dan in voorgaande seizoenen’. “Red Bull heeft sinds de wintertests wel laten zien hoeveel progressie je kan maken”, zegt Costa, wiens visie over de competitiviteit van de W05 overigens wordt gedeeld door Ferrari’s Fernando Alonso: “De Mercedes is een zeer goede auto. Dat zie je duidelijk als je hun prestaties vergelijkt met die van de andere Mercedes-teams.”