Max Verstappen heeft met nog maar negen races te gaan een enorme voorsprong in het kampioenschap, maar David Coulthard waarschuwt dat de strijd nog niet gestreden is.

Dat zegt de Schot in gesprek met FORMULE 1 Magazine. De ex-coureur van Red Bull, McLaren en Williams is daarin vol lof over Verstappens meest recente steroptreden, zijn rit van de tiende naar de eerste plek in Hongarije. “Een klassieke Max Verstappen-race”, oordeelt hij.

“Om teleurstellingen als een mislukte kwalificatie, een spin en problemen met de koppeling in de race zo te overwinnen, is gewoon briljant”, bestaat daar voor de man die zelf 246 Grands Prix reed geen twijfel over. “Een briljante overwinning”, typeert Coulthard Verstappens Hongaarse zege nogmaals.

Verstappen staat nu tachtig punten voor in het WK, met nog negen races te gaan. De Red Bull-coureur heeft voor de zomerstop acht races gewonnen, zijn grootste rivaal Charles Leclerc drie stuks. Fouten van Leclerc en zijn team Ferrari hebben Verstappen ook verder in het zadel geholpen.

Lees ook: Ralf Schumacher: ‘Ferrari slaagt er altijd in het voor zichzelf te verpesten’

Hoewel Coulthard de felle kritiek op Ferrari en Leclerc nuanceert, is hij het er zeker mee eens dat Ferrari niet optimaal heeft gepresteerd. Toch wil hij de titelstrijd nog geen gelopen koers noemen. “Tachtig punten is heel veel, maar Max zal ook tegenslagen kennen, pech krijgen, van motor moeten wisselen”, somt hij op. Vandaar dat hij ook denkt: “Dit kampioenschap is nog niet voorbij.”

In FORMULE 1 Magazine nr. 12 lees je meer over de Hongaarse heldenrit van Max Verstappen en de titelcampagne van de titelverdediger. Ook Jos Verstappen en Jacques Villeneuve laten daarin hun licht schijnen op Verstappens kampioenschapskoers. FORMULE 1 Magazine nr. 12 ligt nu in de winkel of is hier te bestellen – met gratis verzending binnen Nederland.