David Coulthard vindt dat Jarno Trulli’s tijd in de Formule 1 erop zit. De Red Bull-adviseur en BBC-commentator denkt dat Trulli maar eens afscheid moet nemen van de koningsklasse.

Trulli stond zijn zitje in Duitsland eenmalig af aan Lotus-testrijder Karun Chandhok en dat is volgens Coulthard een teken dat het einde van Trulli’s Formule 1-carrière nadert: “Als Trulli, die 37 is, het niet meer leuk vindt, kan hij beter stoppen en plaatsmaken voor iemand anders”, schrijft Coulthard – die zelf ook op zijn 37e afscheid nam van de Formule 1 – in zijn column voor de Daily Telegraph.

“Ik zie Trulli het volgend jaar bovendien niet ineens een stuk beter doen, terwijl ik ook niet denk dat hij in 2012 wel gemotiveerd aan de start zal staan”, voegt Coulthard daar nog aan toe.

Trulli zal volgens Lotus-teambaas Tony Fernandes in Hongarije wel weer gewoon aan de start staan en is daarnaast in onderhandeling over een nieuw contract voor komend seizoen.

Chandhok zat volgens Fernandes in Duitsland achter het stuur van een T128 zodat zijn feedback vergeleken kon worden met die van Trulli en diens teamgenoot Heikki Kovalainen, maar ook om ’te laten zien wat zijn mogelijkheden zijn’.

Chandhok hoeft er overigens niet op te rekenen dat hij het zitje van Trulli’s teamgenoot Kovalainen binnenkort ook tijdelijk mag overnemen. De Fin heeft aan Turun Sanomat laten weten dat hij daar niet aan meewerkt: “Dat zit er absoluut niet in en ik accepteer het ook niet als het wordt voorgesteld, want we hebben daar geen afspraken over gemaakt in mijn contract.”

“Ik begrijp dat ik mijn auto af en toe tijdens een vrije training moet afstaan, hoewel ik daar eigenlijk ook niet heel blij mee ben. Het kan nu weliswaar niet al teveel kwaad omdat we niet om de punten mee doen, maar volgend jaar kunnen we dat misschien wel en dan is het als coureur beter om gewoon alle sessies te kunnen rijden.”