Voormalig Formule 1-coureur David Coulthard ziet Lewis Hamilton als de grote titelfavoriet en Sebastian Vettel als zijn grootste rivaal, maar is ook vol lof over Max Verstappen.

Coulthard, die van 1994 tot en met 2008 in de Formule 1 racete voor Williams, McLaren en Red Bull, laat ten overstaan van de Daily Mail namelijk blijken zeer onder de indruk te zijn van de Nederlander.

“Max heeft vorig jaar wel laten zien als coureur heel compleet te zijn. Kijk bijvoorbeeld maar naar zijn optredens tijdens regenraces”, zo haalt Coulthard aan.

“Zijn teamgenoot Daniel Ricciardo is een buitengewoon goede coureur, maar er waren momenten waarop Max op dreef was en Daniel niet meer dan ‘gewoon goed’ leek.”

Volgens Coulthard sprong Verstappen er vorig jaar echt uit en hij is er van overtuigd dat hij er ‘klaar’ voor is: “Als Red Bull hem een goede auto geeft, kan hij races winnen.”

Verstappen deed dat in 2016 natuurlijk al eenmaal, net zoals teamgenoot Ricciardo een race won. Volgens Coulthard heeft Red Bull met de Nederlander en Australiër ‘één van de beste rijdersduo’s’.

Bottas
Minder zeker is Coulthard, in ieder geval vooraf, van Valtteri Bottas, de nieuwe teamgenoot van Lewis Hamilton bij kampioenschapsteam Mercedes.

“Van wat we van Bottas bij zijn vorige team Williams hebben gezien, zit hij ook niet op Lewis’ niveau. Al kan het natuurlijk altijd dat hij, tot ieders verrassing, ineens zege na zege gaat boeken.”

Dat Hamilton – die er volgens Coulthard trouwens zomaar mee kan stoppen – van de winter heeft laten optekenen het goed te kunnen vinden met Bottas, is volgens Coulthard niet bepaald een goed teken.

“Dat Lewis dat heeft gezegd, betekent waarschijnlijk dat hij tijdens briefings nog niet door Bottas is uitgedaagd en in de data nog geen reden heeft gezien om bang voor hem te zijn.”

“Het zou echter top zijn als we de nodige frictie tussen Lewis en Valtteri zouden zien, want we verliezen als sport wel iets nu er geen strijd meer is tussen Lewis en Nico Rosberg, die elkaar niet mochten.”

“Van wat we van Bottas bij Williams hebben gezien, zit hij niet op Lewis’ niveau.”

Vettel
Coulthard noemt Ferrari’s Sebastian Vettel ondertussen desgevraagd als Hamiltons grootste rivaal. “Hamilton is de favoriet, maar ik hoop dat Ferrari sterk is. Op basis van de tests zou je zeggen van wel.”

“Het perfecte scenario zou zijn dat Ferrari net zo snel is als Mercedes, waarbij Kimi Räikkönen Vettel binnen Ferrari hopelijk ook onder druk zet om op de top van zijn kunnen te presteren.”

“Hopelijk komt Bottas daarbij dan ook wat meer uit zijn schulp, presteert hij goed en drukt hij Hamilton in de verdediging. Als het zich zo ontvouwt, wacht ons een geweldig seizoen.”

Vettel is volgens Coulthard Hamiltons grootste rivaal voor de titel.