Oud-Formule 1-coureur David Coulthard denkt dat de Formule 1 drievoudig wereldkampioen Lewis Hamilton hard nodig heeft, maar vraagt zich af hoe lang de Brit het nog leuk vindt.

Dat verklaart Coulthard, zelf goed voor 246 Grands Prix en 13 overwinningen, tegenover de Daily Mail. Coulthard schaart Hamilton in het rijtje der ‘echte groten zoals Michael Schumacher en Ayrton Senna’. “Maar ik denk niet dat er veel voor nodig is voor Lewis om te zeggen ‘f**k it, ik boek ‘m’.”

“Het zou wel eens eerder zover kunnen zijn dan we allemaal willen”, denkt Coulthard. “Het zou aan het eind van dit jaar al kunnen gebeuren, maar ook tijdens het seizoen zelfs al”, suggereert de ex-coureur zelfs. “Ik denk namelijk niet dat het voor Lewis om het geld draait en financieel kan hij toch al stoppen.”

Als reden voor waarom hij denkt dat de Mercedes-coureur er zo maar mee zou kunnen stoppen, wijst Coulthard naar de routine in de Formule 1-wereld. “Want hij moet dag na dag dezelfde vragen beantwoorden en dan zie je dat hij gewoon het bandje afdraait maar niet echt aanwezig is.”

“Er zijn aan de andere kant ook momenten dat je bij Lewis dat pure genot nog ziet, dat hij weer echt een kleine jongen is. Zolang je dat geregeld blijft zien, zal hij denk ik doorgaan”, zegt hij over de nu 32-jarige Hamilton, die hij echter niet na zijn 35ste nog in de Formule 1 ziet racen: “Want hij is zo jong begonnen.”

“Zoals met alles in het leven is het moeilijk iets tien tot twintig jaar lang vers en spannend te houden.” Hamilton is volgens Coulthard zeker iemand wiens ‘passie en talent’ racen is. “Maar hij heeft ook een heel leven buiten de sport”, legt hij uit hoe Hamilton er buiten het racen zelf weinig mee op heeft.

Coulthard denkt dat Hamilton genoeg in het leven heeft naast de Formule 1 om de sport snel vaarwel te zeggen als hij er genoeg van heeft.