Hoewel Sebastian Vettel de middagsessie moest missen na een hevige crash ’s ochtends laat hij de moed niet zakken.

Vettel beschadigde alle vierde hoeken van zijn RB7 na een spin op de regenachtige baan. Hij had pas vier ronden gereden. De monteurs van Red Bull zagen al snel in dat het onmogelijk was de auto op tijd gereed te krijgen voor de tweede training, die onder droge omstandigheden werd verreden.

“Helaas lukte het niet de auto te repareren”, reageert Vettel. “Het spijt me voor de jongens. Het maakt mijn opdracht ongetwijfeld wat lastiger, maar ik denk niet dat het een groot probleem zal zijn. We kennen de baan goed van de afgelopen jaren.”

Vettel heeft nog vertrouwen in een goed resultaat in de kwalificatie. “Ik verwacht dat het morgen droog is, dus  ik heb in feite maar één sessie gemist”, zegt hij. “Alles ligt nog open. Ik had wat meer tijd dan gebruikelijk om de uitslagen te bestuderen en het lijkt erop dat het een spannende dag gaat worden.”

De regerend kampioen bracht de sessie door in de pitbox, waar de monteurs aan zijn auto werkten, in plaats van zich te verstoppen in het motorhome. “Dat leek me gepast”, verklaart Vettel. “Uiteraard heb ik mijn verontschuldigen aangeboden. Al was het natuurlijk niet mijn bedoeling de auto te beschadigen. Ze hebben veel werk te doen, dus ik wilde laten zien dat ik met ze meeleef. Want als ik het moeilijk heb, staan zij ook voor mij klaar.”